Zauważyłem ostatnio że podgatunków społecznych jest jak mrówków na podwórku. Zaczynając od Emo, Gotyków, Metali ,Satanistów, przez blondynki, raperów, skejtów, dresy do pesymistów,alkoholików, palaczy i tak zwanych freestajlerów ( ).
Mnie już to powoli zaczyna denerwować. Jasne każdy ma swój styl. Każdy może się dobrze w nim czuć. Jednak wkurza mnie ta walka, ten brak akceptacji wśród tych ludzi.
Ludzie wyrażają się poprzez ubiór i to jest spoko. Ale czy grupa i ubiór muszą wpływać na charakter ludzki ?
Coraz więcej ludzi przez natłok obelg lub innych form znęcania się, psychicznego czy fizycznego ze strony jednej z grup, staje się jej członkiem.
I to jest jeszcze bardziej chore. Ten brak wytrwałości, brak silnej woli, brak do cholery jasnej własnej osobowości!
Ech, ta młodzież... (czyli ja) W sumie to oni nie należą do danych subkultur, tylko się tak pokazują. Czyli możesz ich tam przypisać dodając przedrostek ,,kinder".
Nie mówi (pisze) się ,,dokładnie". Jest to kalka językowa z angielskiego ,,exactly", które oznacza ,,no właśnie". Dokładnie jest ,,pecisly". Poza tym, to nie partykuła, tylko przysłówek, który odpowiada na pytanie ,,jak?". Z tego wynika:
- I to jest jeszcze bardziej chore. Ten brak wytrwałości, brak silnej woli, brak do cholery jasnej własnej osobowości!
- Dokładnie.
Że jest to dokładnie chore, dokładny brak wytrwałości, dokładny brak silnej woli i brak do dokładnej cholery dokładnie własnej osobowości.
Wybaczcie offtop, ale nienawidzę słowa ,,dokładnie"
Wiek: 20 Dołączyła: 08 Lip 2008 Posty: 26 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: z remizy
Wysłany: 2008-10-18, 20:17
Takie rzeczy tylko bardziej ukazują ludzką głupotę.
Poza tym każdy człowiek pragnie akceptacji, więc to też go pcha by stać się jednym z reszty.
Prawda taka, że już jest mało ludzi, którzy tak naprawdę są sobą.
Zakładają codziennie maskę, bo tak muszą, bo boją się opinii innych.
W sumie takich nie ma co za bardzo winić, każdy boi się samotności.
Najgorsi to Ci którzy mają klapki na oczach, nie akceptują niczego poza swoimi wartościami i standardami. Większość ludzi również boi się tego co nieznane, nowe.
Problem jest bardzo szeroki. Można by o nim wiele pisać.
Tak naprawdę ludzie kończą na paru słowach o tym a nic z tym nie robią.
Na początku trzeba zacząć od siebie.
Uważam, że takimi zachowaniami sami siebie niszczymy, swoją rasę ludzką.
No, ale człowiek to jedno z najgorszych zwierząt na tym świecie
No, ale człowiek to jedno z najgorszych zwierząt na tym świecie
O nie, nie, nie! Nie porównuj ludzi do zwierząt! Nie zasłużyły na tak okrutny podgatunek. Zwierzęta są inteligentniejsze - ludzie są głupi: wszyscy, bez wyjątku.
Żeby nie offtopować Właściwie to subkultury nie istnieją.. przecież bez nich i tak ktoś byłby gotem, punkiem, skejtem itd. .. a gdyby ludzie mieli rozum ograniczyliby styl do muzyki, a nie zachowania.
Wysłany: 2009-10-10, 17:48
Cytat
Emo, Gotyków, Metali ,Satanistów, przez blondynki, raperów, skejtów, dresy do pesymistów,alkoholików, palaczy i tak zwanych freestajlerów ( ).
Aginio napisał/a
Jednak wkurza mnie ta walka, ten brak akceptacji wśród tych ludzi.
Aginio napisał/a
Ludzie wyrażają się poprzez ubiór i to jest spoko. Ale czy grupa i ubiór muszą wpływać na charakter ludzki ?
Cytat
I to jest jeszcze bardziej chore. Ten brak wytrwałości, brak silnej woli, brak do cholery jasnej własnej osobowości!
Cytat
A co Wy o tym sądzicie ?
Sadze, ze gowno wiesz o satanizmie dobrego satanisty nie rozpoznasz raczej na pierwszy rzut oka. Definicja satanizmu obejmuje jedynie filozofie, sposob zycia, a nie ubior, sluchana muzyke.
Dopoki ludzi sa szczesliwi w swoich subkulturach, to jest w porzadku. Dopoki akceptuja mnie, wszystko jest w porzadku.
Masz ciekawe zdanie. Bronisz ludziom wyrazania alternatywnych pogladow i jednoczesnie kazesz im miec wlasna osobowosc. Dobrze wiem, co chciales miec na mysli. Ty zyjesz wg ogolnych regul, wg ogolnej kultury. Wg zasad przy stole np. ;] dopoki Cie to uszczesliwia - zyj tak. Tylko won z mojego ogrodka.